Az elsőszámú feladat

Az emberek egy része nem is tudja, fogalma sincs, hogy milyen sok feladattal jár egy vállalkozás indítása. Persze mindenki választ egy könyvelőt, aki számtalan dologban segítségükre van, de az egyik leggyakoribb hiba minden egyes alkalmazottat foglalkoztató cég esetében, hogy elfelejtik a kockázatértékelés feladatait megoldani, ha egyáltalán tudnak róla, hogy van ilyen témakör és feladatkör, ami bizony alapítás esetén is a vállalkozás előtt áll.

Mit is jelent ez a kockázatértékelés? Általában mindenkinek valamilyen pénzügyi témakör jut először erről eszébe, pedig erről szó sincs, ebben a relációban a kockázatértékelési feladatok a munkavédelem előkészítéseként szolgálnak, hogy valóban egy teljeskörűen átgondolt és valódi védelmet nyújtó rendszert lehessen kiépíteni. Persze ez sokak számára rejtve marad az alapítás előtt, és már akkor hibáznak, hiszen a kockázatértékelési feladatokat törvény írja elő és kötelező jellegűek. Büntetést von maga után a mulasztása.

Persze, hogy ha valaki komolyabban veszi az egész munkavédelmi területkört és egy olyan vállalkozót szerződtet le ezeknek a feladatoknak az ellátására, aki megfelelő tudással, szakmai tapasztalattal rendelkezik és lelkiismeretes hozzáállással van a dolgok iránt, akkor sokkal egyszerűbb a helyzet, mert ők mindent szépen sorban fognak jelezni a vállalkozó számára és a megfelelő döntések után, az információ szolgáltatás alapján meg is fogják tudni csinálni azokat. Így amit javasolni tudok mindenkinek, hogy a munkavédelem és tűzvédelem területét mindenképpen adják ki egy olyan cégnek, csapatnak, akikről megbízható és pozitív véleményt, ajánlást kaptak, mint az activesafety csapata, hiszen nem csak megkönnyítik az indulás rögös útját, de valódi védelmet nyújtó rendszereket és szolgáltatásokat kapnak, ráadásul nem kell félniük a büntetésektől sem.