Egy újabb eszközzel gazdagodtunk

Nincs ma könnyű dolga a mezőgazdasági vállalkozásoknak. Sajnos egyre több esetben látom én is, hogy egy kisebb cég nem tud felfejlődni, hanem inkább eladja a területeit valamely nagyobb gazdának és abbahagyja a tevékenységet, mert egészen egyszerűen nem tud tovább fejlődni. Ebben az esetben az szokott a legkellemetlenebb lenni, hogy azt látom, nem azért megy tönkre a kisgazdaság, mert nem jól termel vagy nem jó a terméke, hanem pontosan azért, mert nagyobb lenne rá az igény, de ahhoz, hogy többet tudjon termelni földhöz kellene jutnia, na és persze gépekhez, amelyek igen drágák mostanság. Ezek a kis cégek a pályázati rendszerben bízhatnának, azonban ezeknél a pályázatoknál vannak olyan minimális földnagyságbéli, termelésbéli értékek, amelyeket el kell érni annak érdekében, hogy egyáltalán be tudja adni az ember a pályázatát.

Onnan tudom ezt ennyire pontosan, hogy én is ezeken a folyamatokon mentem végig, és sokszor pár száz ezer forinton múlt bizony, hogy tovább tudok-e lépni, vagy én is eladok mindent és abbahagyom a munkát. Nem könnyű a feladat, de nem szabad feladni, hiszen én is meg tudtam hála a jó égnek oldani a nehézségeket, és most már azt mondhatom, hogy a pályázatokon is szép eredménnyel tudunk indulni.

Nem olyan régen került hozzánk egy újabb eszköz az Umwelt kft. segítségével, egy altalajlazító berendezés, ami hihetetlen módon nyújt segítségek számunkra a földterületek professzionálisabb megművelésében. Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy ha mezőgazdasági gép beszerzésben gondolkodik, akkor csakis őket keresse fel! Biztos lehet benne, hogy nem fog csalódni! Én már az első pályázaton nyert összeg elköltését is rajtuk keresztül oldottam meg, hiszen a traktor beszerzésében is ők nyújtottak segítő kezet, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is csak őket fogom választani!